Sunday, April 12, 2009

Νέα απο "Αρίωνα"


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ «ΑΡΙΩΝΑΣ»


KEPKYPAIOI ΖΩΓΡΑΦΟΙ εκθέτουν έργα τους στο «Σταυρό».

Το λεγόμενο «Σάββατο του Λαζάρου» όποιος θα ανέβαινε στο χωριό «Σταυρός» (Δήμος Αχιλλείων) και θα περνούσε έξω από την κεντρική εκκλησία του χωριού, θα έβλεπε μία περίεργη και ασυνήθιστη εικόνα... Zωγράφοι είχαν στήσει τα καβαλέτα τους, ζωγράφιζαν και εκθέτανε τα έργα τους!!!
Φυσικά όλους αυτούς τους καλλιτέχνες δεν τους έπιασε κάποια ακατανόητη καλλιτεχνική υστερία... Όλοι ήρθαν προσχεδιασμένα στο «Σταυρό» για να τιμήσουν το χωριό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίωνα», παίρνοντας μέρος στα γυρίσματα μιας T.V. εκπομπής που σκοπό έχει την παρουσίαση του όμορφου χωριού του Δήμου Αχιλλείων. Ιστορία, περιήγηση, γεύση, παράδοση, τέχνη... τα πάντα θα έχει αυτή η εκπομπή! Η τήλε παρουσίαση του «Σταυρού» προγραμματίζεται αμέσως μετά το Πάσχα (Πέμπτη και Σάββατο) από το Kερκυραϊκό κανάλι «T.V. CORFU»! Eμπνεύστρια και υπεύθυνη για την εκπομπή είναι η γνωστή παρουσιάστρια κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Σημαντικός συντελεστής αυτής της εμπνευσμένης πρωτοβουλίας είναι και ο πρόεδρος της Εικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε. - WWW.eike.gr) κ. Σπύρος Φρόνιμος, που κινητοποίησε τους φίλους ζωγράφους, ...επισκέφτηκε μαζί τους το χωριό, φωτογράφισαν, επέλεξαν θέματα και τελικά φιλοτέχνησαν θαυμάσιους πίνακες ζωγραφικής με θέματα από το «Σταυρό»!
Οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση είναι... Βλάχου Μαριλί, Μαυρόπουλος Παναγιώτης, Μικάλεφ Κωνσταντίνος, Σαλβάνος Δημήτρης, Σιγουράκου Ασπασία και Φρόνιμος Σπύρος.
Ελπίζουμε αυτό το γεγονός να επαναληφθεί και του χρόνου. Ο «Αρίωνας» σκέπτεται να καθιερώσει μία ετήσια, ανοιχτή σε όλους τους Kερκυραίους καλλιτέχνες «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣYNANTHΣH» στο Σατυρό.
Σας παραθέτουμε φωτογραφίες των ζωγράφων που συμμετείχαν... καθώς και τα εμπνευσμένα έργα τους.

Ο «Αρίωνας» ευχαριστεί ιδιέτερα το Δήμαρχο Αχιλλείων κ. Kαρίδη, τον Αντιδήμαρχο επι των Πολιτιστικών κ. Π. Σουπιόνη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μάμαλο και την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κ. Λίβερη... που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Θυμηθείτε... την Πέμπτη κα το Σάββατο του Πάσχα, να μη χάσετε την T.V. παρουσίαση του Σταυρού, από το «T.V. CORFU». Για κάθε άλλη πληροφορία, καλέστε στο τηλέφωνο 6972696072

Π.Σ. Σταυρού «Αρίων»

No comments: