Monday, September 3, 2007

Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΕΡΓΑΣΤHΡΙΟ ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛHΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟY ΠΕΡΙΒAΛΛΟΝΤΟΣ

Το Εργαστήριο Διαχείρισης και Προβολής του Πολιτισμικού Περιβάλλοντος ιδρύθηκε το 1996, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 149 (ΦΕΚ 10 Ιουνίου 1996, τεύχος πρώτο, αρ. φύλλου 111) και εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Διαχείριση και Προβολή του Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και της Ιστορικής Πολιτιστικής Μνήμης.

Στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου περιλαμβάνονται έρευνες γύρω από την Τέχνη και τη διαχείριση του Πολιτισμού στο πλαίσιο των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών μαθημάτων, όπως:
Καταγραφή της πολιτιστικής υποδομής του αθηναϊκού λεκανοπεδίου (πολιτιστικοί φορείς Τ.Α, αρχαιολογικοί χώροι, πινακοθήκες, γκαλερί, μορφωτικά ιδρύματα, ξένες πρεσβείες, θέατρα, φεστιβάλ, κ.ά.) επεξεργασία και αποτύπωση των τάσεων της πολιτισμικής παραγωγής της ελληνικής κοινωνίας.
Δημιουργία βάσης δεδομένων του πολιτιστικού γίγνεσθαι.
Έρευνα των δεδομένων για την οργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (ερευνητικό πρόγραμμα με ετήσια ανακύκλωση).
Συμμετοχή σε προγράμματα ανάδειξης και διαχείρισης μνημειακών ή αρχαιολογικών χώρων εσωτερικού και εξωτερικού (π.χ. το «Κάθισμα» της Παναγίας εις Ιεροσόλυμα σε συνεργασία με την τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία).

Διευθυντής: Καθηγητής Γ.Π.Λάββας
Επιστημονικοί Συνεργάτες: Δρ. Στ. Λάββα, Δρ. Εμμ. Μαρμαράς, Δρ. Μ. Χατζηγιάννης, αρχαιολόγος, Μαρίνα Καραβασίλη, αρχιτέκτων Μ. Λεφαντζής.

Έδρα: γραφείο 704 Σταδίου 5, εργαστ. Καλαμιώτου 2, 6ος όροφος. Τηλέφωνο: 210 3689413 Fax: 210 3245246

(Εαν έχετε νέα απο τις ενέργειες του εργαστηρίου παρακαλώ ενημερώστε με)

No comments: