Wednesday, October 24, 2007

Details: Κατασκευή Λιμένα Σκαφών Αναψυχής Κέρκυρας προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ

Την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2007, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας στο Νέο Λιμάνι, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού, διεξήχθη η Α΄ Φάση του Κλειστού Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάθεση με Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Μελέτη-Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Λιμένα Σκαφών Αναψυχής Κέρκυρας» και «Λειτουργία , Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στη θέση ΣΠΗΛΙΑ του Λιμένα Κέρκυρας».
Στο διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι παρακάτω επτά (7) εταιρείες ή όμιλοι εταιρειών:
1. ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΕΒΕ
2. LAMDA DEVELOPMENT
3. ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΕΕ
4. J & P ΑΒΑΞ - ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.- ΚΟΡΦΟΥ ΓΟΥΟΤΕΡΠΑΡΚ Α.Ε.
5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε
.6. ΛΟΡΔΟΣ ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ (LORD JAKOB ROTHSCHILD)- ΠΙΤΕΡ ΜΑΝΚ(PETER MUNK) - ΤΙΜΟΘΥ ΤΣΑΝΤΓΟΥΪΚ( TIMOTHY CHADWICK)- ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΡΑΣ
7. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.- ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε.- ΤΡΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ Α.Ε.

Το «Έργο», συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 €, είναι ενταγμένο στο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, στο πλαίσιο της εθνικής λιμενικής πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αφορά στην προώθηση της ανάπτυξης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του Λιμένα Σκαφών Αναψυχής Κέρκυρας καθώς και τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στη θέση Σπηλιά.Με τη δημοπράτηση του έργου αυτού, ουσιαστικά ενισχύεται η αξιοποίηση και της ευρύτερης περιοχής στο Λιμένα της Κέρκυρας και παράλληλα εξυπηρετούνται στόχοι που αφορούν σε λειτουργίες και δραστηριότητες υψηλής ποιότητας.
Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των επισκεπτών της και θα συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης, της ευρύτερης περιοχής καθώς και ολόκληρης της χώρας, εξυπηρετώντας παράλληλα τους παρακάτω στόχους:
· Αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και της ποιότητας του περιβάλλοντος· Αύξηση του τουρισμού υψηλής στάθμης· Δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού· Τόνωση της εμπορικής και τουριστικής κίνησης της Κέρκυρας· Αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης· Ενίσχυση του δικτύου τουριστικών λιμένων του νησιού (Λευκίμμη, Μπενίτσας, Γουβιά), ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τη Μαρίνα Γουβιών εξυπηρετώντας κυρίως μεγάλα σκάφη αναψυχής· Αύξηση των προσόδων της Ο.Λ. ΚΕ. ΑΕ από την εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα.
Επισημαίνεται τέλος, ότι ο Ανάδοχος, θα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα και επιχειρηματική εμπειρία, προκειμένου να αναπτύξει και εγγυηθεί τη λειτουργία των επιτρεπόμενων χρήσεων κατά τον τρόπο που προδιαγράφεται παραπάνω, καθώς και αποδεδειγμένη οικονομική επάρκεια και πιστοληπτική ικανότητα για να ολοκληρώσει το Έργο.
Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που υπεβλήθησαν σήμερα στο πλαίσιο της Α φάσης του Διαγωνισμού, καταδεικνύουν ότι ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας ως Κύριος του Έργου και Αναθέτουσα Αρχή έχει διαμορφώσει ικανές συνθήκες προκειμένου για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη της Κέρκυρας.
Η Σύμβαση Παραχώρησης θα συναφθεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Κερκύρας αφενός, και του Αναδόχου/Παραχωρησιούχου αφετέρου.
Τέλος, μετά το πέρας της περιόδου παραχώρησης το «Έργο» καθώς και τα αποτελέσματά του θα περιέλθουν στην κατοχή της Ο.Λ.ΚΕ.ΑΕ.

No comments: