Monday, February 18, 2008

Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Έγκριση Σχεδίων Δράσης από ΜΚΟ – Β΄ κύκλος

To Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ανακοίνωσε την έγκριση των Σχεδίων Δράσης που υποβλήθηκαν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 191318/30-11-2006 Απόφασης του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (B΄ Κύκλος).
Κατόπιν έκδοσης της απόφασης, θα εκδοθούν αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων για την επιχορήγηση των φορέων για την υλοποίηση των εγκριθέντων Σχεδίων Δράσης και θα προσκληθούν οι φορείς να υπογράψουν τη σύμβαση επιχορήγησης για την υλοποίηση των εγκριθέντων σε αυτούς Σχεδίων.
Όσον αφορά το Νομό της Κέρκυρας, τα συγχαρητήρια μας στις πρωτοβουλίες των Μ.Κ.Ο. :
FORUM και του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ,
που κατάφεραν με τα σχέδια δράσεων τους να κερδίσουν επιχορήγηση 25,000 ΕΥΡΩ.
Αναφορικά, το FORUM ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα ασχοληθεί με την δημιουργία μητρώου πολιτιστικών φορέων της Κέρκυρας και ο Σύλλογος θα δημιουργήσει θεατρική ομάδα, εφαρμόζοντας τη πρωτότυπη μέθοδο της δραματοθεραπείας.
Μάλιστα το FORUM ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει προκυρήξει θέση για 8-10 μήνες για το ένα υποχρεωτικό στέλεχος που θα πρέπει να προσλάβει. (Δείτε λεπτομέρειες : http://www.anthropos.gr/volunt.asp).
Τονίζουμε εδώ οτι στον πρώτο κύκλο επιχορηγήσεων η Αστρονομική Εταιρεία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαφατιώνων, το Ινστιτούτο ΔΔΗΚΕΟΜΑ, το Ωδείο Κερκύρας και ο Σύλλογος Αιμοδοτών "Ηλίας Πολίτης" κατάφεραν να εντάξουν τα προγράμματα δράσεως τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.

No comments: