Friday, August 10, 2007

1η επίσημη συνάντηση Εργασίας!!!!!

Επιτέλους, τα μανίκια απάνω και όλοι μαζί ενωμένοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μιά ομάδα θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το όραμα όλων των Κερκυραίων.

Συνεδρίασε χθες στο μεσημέρι στο Φαληράκι η ομάδα εργασίας για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης μετά την ένταξη της πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να συσταθεί φορέας υλοποίησης του σχεδίου διαχείρισης που θα αποτελείται από

-την επιτροπή παρακολούθησης και
-την οργανωτική επιτροπή.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Κερκυραίων, οι βουλευτές του νομού, ο γενικός γραμ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο νομάρχης, η προϊσταμένη της 21ης εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τα μέλη της ομάδας εργασίας.

4 comments:

Anonymous said...

Καιρός πραγματικά, να ξεκινήσει η πραγματική δουλειά να ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Ας είμαστε αισόδοξοι!

korfiatis said...

Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος γιατί αυτή την φορά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κάνουν .τίποτα δεν ξέρω μακάρι βέβαια να κάνουν . για τον τόπο και την ομορφιά του μακάρι?

Administrator said...

Πηγέ μου αναφέρουν οτι ήδη φτιάχνεται μια ξεχωριστή υπηρεσία που θα στεγάζεται σε νέο χώρο στην Σπηλιά και θα απαρτίζεται απο αρκετά άτομα που η δουλειά τους θα είναι αποκλειστικά ο σχεδιασμός και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ειδήσεις μάλλον μετά τις φθινοπωρινές εκλογές.

Administrator said...

Παραθέτω κάποια απο τα σχόλια των ειδικών ελεγκτών του ICOMOS, που θα πρέπει να συζητηθούν μεταξύ άλλων στις πρώτες συναντήσεις, για αξιολόγηση:
Based on the ICOMOS evaluation of the old town of Corfu, it was inscribed on the World Heritage List. The ICOMOS experts have noted that "about 70% of the pre-20th century buildings date from the British period" and that "whole blocks were destroyed" in the Old Town by the WWII blitzes; these were "replaced by new constructions in the 1960s and 1970s". The urban fabric was classified as being predominantly of the Neoclassical period "without special architectural features for which it could be distinguished".