Wednesday, January 20, 2010

Απάντηση Σ. Μικάλεφ για τον Φορέα Διαχείρησης

Ύστερα από την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, σε ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ κ Χαραλάμπους,  για την μεγάλη καθυστέρηση  στην δημιουργία στη συγκρότηση του Φορέα   Διαχείρισης  για την Παλιά Πόλη, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην ερώτηση του βουλευτή  Κερκύρας του ΚΚΕ κ. Χαραλάμπους,  αποτελεί επιβεβαίωση στις θέσεις του Δήμου Κερκυραίων, σχετικά με τον Φορέα διαχείρισης, παράλληλα διαψεύδει όσους τοπικούς παράγοντες, έβαλαν κατά του Δήμου Κερκυραίων για την καθυστέρηση μέχρι σήμερα στη δημιουργία του Φορέα.
Η  προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ήταν συνεπής στο αδάπανο γι αυτήν, αλλά ουσιώδες για την πόλη ζήτημα της ίδρυσης του Φορέα Διαχείρισης. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις  για ποιόν ακριβώς λόγο και βάσει ποιας «πολιτιστικής» πολιτικής και βάσει ποιας συμπαιγνίας, το παλιό λιμάνι της πόλης βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ του μνημείου UNESCO.
Η απάντηση του Υπουργείου δικαιώνει το Δήμο Κερκυραίων, που υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, τη μεγάλη καθυστέρηση στη συγκρότηση του Φορέα, καθώς και την αδιαφορία του κεντρικού κράτους στην υλοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης.
Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις της, στηρίζει τις θέσεις του  Δήμου Κερκυραίων, εξετάζοντας  κατά προτεραιότητα  - όμως αναφέρεται στην απάντηση – σχέδιο δράσης και ενεργειών, αρχής γενόμενης από την συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης. 
Από την θέση του Δημάρχου Κερκυραίων θέλω να διαβεβαιώσω το Υπουργείο  Πολιτισμού, ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί  και να προχωρήσει από κοινού  στην υλοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης.
 
(Άρθρο του incorfu.gr, 13/01/10)

No comments: